reklama

BLOG Markéta v troubě: Pudinkový závin

Dokonalý čokoládový závin BEZ kynutí. Pudingoš si zamilujete na první ochutnání a všechny návštěvy budou chtít recept.

Foto: Markéta Chovancová
Markéta Chovancová

Markéta Chovancová

Markéta Chovancová si původně založila instagramový profil @marketa_v_troube jen jako uložiště svých osvědčených receptů, velmi rychle však začali přibývat odběratelé, kteří se těšili na další zajímavé dobroty. Nejvíce ji hřeje u srdce, když jí ostatní posílají fotky povedených pochoutek, které vytvořili právě na základě zveřejněných receptů. Tak se nechte inspirovat také a třeba si obohatíte svůj repertoár jídel, která si vaříte sami doma.

Budete potřebovat:
Na těsto: 200 ml mléka, 42 g čerstvého droždí, 460 g hladké mouky, 80 g cukru moučka, 60 g másla, 2 bílky, špetka soli

Na náplň: 1 sáček čokoládového pudinku, 4 lžíce holandského kakaa, 300 ml mléka, 150 g cukru krupice, 150 g másla

2 plátky másla na potření

Postup:
Nejprve si připravíme náplň, aby stihla vychladnout. V nepřilnavém rendlíku si rozmícháme v mléce pudinkový prášek, kakao a cukr. Na sporáku uvaříme za stálého míchání pudink. Odstavíme a důkladně vmícháme změklé máslo. Na povrch horkého pudinkového krému přitiskneme potravinovou fólii a necháme na chladném místě řádně vystydnout.

Na přípravu těsta si do mísy odvážíme mouku, cukr, změklé máslo, zalijeme vlažným mlékem a rozdrobíme droždí. Ingredience v míse nahrubo vymísíme v těsto, následně přidáme vyšlehaný sníh z bílků se špetkou soli. Řádně vymísíme v bochník nelepivého těsta, pokud máme robota či ruční šlehač s háky, usnadníme si práci.

Hotové těsto přemístíme bez kynutí na podsypaný vál a rozdělíme na 4 díly. Také zapneme troubu na 180 °C. Každý díl rozválíme na obdélník cca 30 x 20 cm, potřeme cca 3 lžícemi vychladlé náplně (krom okrajů) a smotáme v úzký závin. S těstem se velmi dobře pracuje. Každé dva prameny obtočíme navzájem.

Oba zapletence přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C cca 40 minut.

Dozlatova upečené čokoládové pudinkové záviny vytáhneme z trouby, ihned potřeme rozpuštěným máslem, necháme vychladnout a podáváme.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama