reklama

BLOG Live With Anny: Velikonoční nádivka

Není těch vajíček o Velikonocích už nějak moc? Co takhle vyzkoušet nádivku bez vajec a ještě k tomu ve zdravé variantě? Budete určitě mile překvapeni.

Video: Anna Tůmová: Live With Anny
Anna Tůmová

Anna Tůmová

Vždy jsem byla nadšenec do vaření a hlavně pečení. Jenže jsem každý den stála před tou samou otázkou - Co uvařit k večeři?

Na internetu mi chyběly zdravé, rychlé a jednoduché recepty, a tak jsem se pustila do vytváření vlastních. Avšak cesta k nalezení toho (pro mě) pravého a zdravého stylu stravování byla dlouhá a na mém blogu (i YouTube kanálu) je podrobně zmapovaná.

Aktuálně se věnuji primárně natáčení videoreceptů, protože si myslím, že jsou tak nejpřínosnější. Z mé zkušenosti se receptu tolik nebojím, když vidím, že jeho postup hravě zvládnu.

Najdete tady zdravější recepty na jídla, která si i tak zachovala výbornou chuť a hlavně jsou prověřené mojí rodinou :)

Velikonoční nádivka

1 plech | příprava: 30 minut + pečení | SNADNÉ

  • 200 g červené čočky (uvařte v cca 350 ml slané vody)
  • 200 g jáhel (uvařte v cca 400 ml slané vody)
  • 2 větší stroužky česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička kurkumy
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 jarní cibulky
  • 1 červená paprika
  • 130 g baby špenátu (nebo mladé kopřivy - pokud najdete)
  • olej a pohanková mouka na vysypání formy (nebo použijte pečicí papír)

Nádivka je po upečení opravdu hodně křehká. Doporučuji ji udělat předem, dát vychladit a nechat přes noc v ledničce. Nádivka si tak už bude držet svůj tvar i po ohřátí.

Na postup mrkněte do videa :).

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama