reklama

BLOG Live With Anny: Hned měkké dýňové perníčky

Perníčky měkké hned po upečení - to je podle mě kouzelná formulace, která láká každého. Kdo by přece nechtěl mít perníčky hned měkké a nemusel na ně několik týdnů čekat?

Video: Žena.cz
Anna Tůmová

Anna Tůmová

Vždy jsem byla nadšenec do vaření a hlavně pečení. Jenže jsem každý den stála před tou samou otázkou - Co uvařit k večeři?

Na internetu mi chyběly zdravé, rychlé a jednoduché recepty, a tak jsem se pustila do vytváření vlastních. Avšak cesta k nalezení toho (pro mě) pravého a zdravého stylu stravování byla dlouhá a na mém blogu (i YouTube kanálu) je podrobně zmapovaná.

Aktuálně se věnuji primárně natáčení videoreceptů, protože si myslím, že jsou tak nejpřínosnější. Z mé zkušenosti se receptu tolik nebojím, když vidím, že jeho postup hravě zvládnu.

Najdete tady zdravější recepty na jídla, která si i tak zachovala výbornou chuť a hlavně jsou prověřené mojí rodinou :)

No a pak už jen tak mimochodem - ve zdravější, ale přesto výborné variantě. :D

Na tenhle recept jsem vážně hrdá! :)

2 plechy | příprava: cca hodina | PRACNĚJŠÍ

  • 200 g dýňového pyré (dýni udělejte na páře, nebo povařte do změknutí - hlavně nerozvařte)
  • 200 g mandlové mouky (použijte stejnou, jako v tomto receptu - je trochu odtučněná a mletá hodně najemno, díky tomu, se chová jako "běžná" mouka)
  • 50 g kokosové mouky
  • 40 g tapiokové mouky
  • 1 lžička sody
  • 1 vrchovatá lžička perníkového koření (klidně přidejte i víc :))
  • 50 g kokosového tuku
  • 2 lžíce kokosového sirupu (sladidlo zvolte podle chuti, když přidáte více sladidla, víc se přiblížíte chuti běžných perníčků)

Na ozdobu

  • 100 g vysokoprocentní čokolády
  • nebo kokosové (či kešu) máslo - pro bílou polevu :)

Postup mám pro vás zase ve videu. :)

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama