reklama

BLOG Češka z Česka: Pečená kuřecí stehna na zelenině

Jídla z jednoho pekáčku mají řadu výhod - rychlost, jednoduchost, málo špinavého nádobí a dobře chutnají. Také patří mezi vaše oblíbená?

Foto: Jana - Češka z Česka
Češka z Česka

Češka z Česka

Jana tvoří blog Češka z Češka (https://www.ceskazceska.cz), ve kterém najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v České republice, lokální suroviny, využití kuchyňských známých i divokých bylinek, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska. Nechte si připomenout něco z české kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

Ingredience

(množství záleží na vás a velikosti zapékací mísy)

Kuřecí stehna

Cibule

Rané brambory

Mrkev

Hrášek

Sůl

Pepř

Kmín

Postup

Kuřecí stehna omyjte, osolte, přidejte pepř a kmín. Do pekáčku k nim na větší kousky nakrájejte cibuli, omyté brambory se slupkou a mrkev. Zeleninu osolte a okořeňte. Podlijte trochou vývaru nebo vody, na každé stehno dejte proužek másla a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C do zlatova. Před koncem pečení přidejte mražený hrášek. Přidat můžete bylinky podle sezóny a chuti.

Další recepty z lokálních surovin najdete na webu www.ceskazceska.cz nebo na Facebooku a Instagramu.

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama