reklama

BLOG Češka z Česka: Podmáslový ořechový chlebíček

Pokud máte rádi ořechy a sladké pečivo, upečte si tento chlebíček. Je vláčný, akorát sladký a k snídani perfektní.

Foto: Jana - Češka z Česka
Češka z Česka

Češka z Česka

Jana tvoří blog Češka z Češka (https://www.ceskazceska.cz), ve kterém najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v České republice, lokální suroviny, využití kuchyňských známých i divokých bylinek, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska. Nechte si připomenout něco z české kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

Ingredience:

Příprava 15 min, pečení 60 min

260 g hladké mouky

500 g celozrnné mouky jemně mleté

1 balíček kypřicího prášku

1 lžička skořice

½ lžičky mletého muškátového oříšku

¾ lžičky mořské soli

400 g třtinového cukru

600 ml podmáslí

2 vejce

100 g másla

100 g vlašských ořechů (klidně i více)

Postup:

  1. Do hluboké mísy prosejte hladkou mouku, kypřicí prášek, celozrnnou mouku, cukr, koření a sůl.
  2. Do pěny vyšlehejte vejce, promíchejte s rozpuštěným máslem a vlažným podmáslím. Tekutou směs vmíchejte do suchých surovin a přidejte ořechy.
  3. Těsto nalijte do vysoké obdélníkové formy cca 30 x 11 x 6 cm, kterou nejprve vyložte pečicím papírem.

Další recepty z místních surovin najdete na www.ceskazceska.cz 

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama