reklama

BLOG Češka z Česka: Pikantní fazolová polévka

Určitě budete souhlasit, že polévky, luštěniny a pikantní jídla k zimě patří. A tato fazolová polévka to všechno splňuje. Uvaříte si ji?

Foto: Jana - Češka z Česka
Češka z Česka

Češka z Česka

Jana tvoří blog Češka z Češka (https://www.ceskazceska.cz), ve kterém najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v České republice, lokální suroviny, využití kuchyňských známých i divokých bylinek, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska. Nechte si připomenout něco z české kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

Ingredience:

250 g fazolí

2 lžíce másla

1 velká cibule

2 papriky nakrájené na kostičky

1 papriková klobása

1 lžíce sladké mleté papriky

sůl

pepř

špetka mletého chilli

2 stroužky česneku

2 lžíce nasekané petrželky

zakysané smetana dle chuti k podávání

Postup:


1.     Fazole uvařte v nesolené vodě.
2.     V hrnci s nepřilnavým dnem na másle osmažím nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidám na kolečka nakrájenou klobásu. K opečené klobáse přidám na kostičky nakrájenou papriku, nechám ji projít teplem a potom ji zapráším sladkou paprikou. Míchám a nechám provařit ještě cca 2 min.
3.     Do hrnce  přidám scezené fazole a míchám, aby se všechny ingredience promíchaly a propojily chutě.
4.     Ingredience zaliji vodou, ztlumím stupeň varu a pozvolna vařím ještě 15 min. Polévku dochucují kořením a ke konci vaření přidám rozdrcené 3 stroužky česneku.
 
Více českých receptů najdete na mém blogu www.ceskazceska.cz

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama